14 Kasım 2011 Pazartesi

rüyamda seni gördüm

aramıza soğukluk giren arkadaşlarım, eski sevgilim falan sırf muhabbet başlatmak için arada "rüyamda seni gördüm" temalı mesajlar atarlar. inanmıyorum samimiyetlerine, çünkü ne zaman aa canım nasıl gördün desem "işte uçurumdan düşecektin ben tuttum, köpek kovalıyordu seni köpeği vurdum, birinden kaçıyordun ben sakladım" blabla anlatıyorlar ve ne hikmetse bir kere bile başıma iyi birşey gelmiyor rüyalarında. hep başım dertte, ya kaçıyorum, ya düşüyorum ve hep onlar bana yardım ediyor, beni koruyor falan. tesadüfe bakın hele. bir kere, her ne kadar araya mesafe girmiş olsa bile, ayrılmış olsak bile, eğer birisi benim rüyamda sıkıntı içindeyse ve ben sabah uyanınca bunu hayra yoramıyorsam aptal bir sms atmam, arar düpedüz sorarım rüyayı dosdoğru anlatırım. böylesidir makbul olan.
rüyalarım çıkar, hatta bazen o kadar gerçekçi rüyalar görürüm ki, aradan biraz zaman geçince o sahneyi mutlaka yaşarım. hani olur ya bazen bir olay gelir başınıza, siz onu daha önceden yaşadığınıza yemin edersiniz ama ne zaman olduğunu hatırlamazsınız, dejavu derler buna, benimkiler dejavu değil işte, önceden rüyamda fragmanını görüyorum, sonra bizzat aslını yaşıyorum bazı olayların. ağır hasta olan biri varsa, hastalığı boyunca onu görmem rüyamda ama öleceği günün gecesi görürüm mesela. bu babannemde de öyle oldu, dedemde de dayımda da. yahut eğer bir arkadaşımı sıkıntı içinde görüyorsam sabah aradığımda mutlaka kötü gelişmeler duyarım. ama çok şükür ki kimseye de "rüyamda seni gördüm iyi misin" diye mesaj atmam. sene olmuş 2011 hâlâ daha bunu bahane eden arkadaşlar var, lütfen az bi geliştirin beyinlerinizi.
öte yandan, neden hep bu insanların rüyalarında başıma kötü şeyler geliyor. "ah canııım rüyasında bile beni korumuş, ne eşşeğim ben yaa" dememi mi bekliyorlar, koşup boyunlarına mı sarılayım ne yapayım? boş işler, boş muhabbetler. beni aldatan şerefsiz eski sevgilim mesaj atmıştı bi sabah "rüyamda akşam seni gördüm, iğrenç bi adamla evleniyordun" yazmış. o zamanlar nişanlıydı daha evlenmemişti. inanın kıskançlıktan falan söylemiyorum, o zamanki nişanlısı şimdiki karısı unisex üretim. saçlarını kestirip bıyık bıraksa ve o koca memelerini aldırsa şişman bir erkek olabilir. hayal edin. mesaj attım buna "kendi ilişkinin yansımasını görmüşsündür zira şu an harika biriyle harika bi ilişkim var" dedim.
o nişanlanmadan önce bi süre rahat bırakmamıştı affedeyim diye, birgün de bi avmde yakın bi arkadaşımla görmüştü beni. yanıma gelmişti mal kim bu sevgilin mi diye, e arkadaşım da saksı değil haliyle hem olayı bildiğinden hem de sürekli beni rahatsız etme durumundan haberdar olduğundan "evet sevgilisiyim sana ne" diye atarlanmıştı. arkadaşım yakışıklıdır, hatta eski sevgilimden daha yakışıklıdır itiraf etmek gerekirse ve biz bir süre devam ettirdik bu yalanı. sadece eski sevgilimle olan ortak arkadaşlar bunu böyle biliyordu ve facebooktaki ilişki durumumuzu bilmem kimle ilişkisi var diye ayarlamıştık bir süreliğine. amacım sadece bi sevgilim olduğunu bilsin de beni rahat bıraksındı. ama adamın içine oturmuş ki, ergen tripleriyle yok rüyamda gördüm blabla mesajları atıyor, pes diyorum. önce kendi unisex karısına baksın bence. şu an yalnızım mesela ama en azından bi ucubeyle sevgili değilim.
bu sabah ta geçen anlattığım çıkarcı arkadaşım t. mesaj atmış rüyamda seni gördüm cherry nasılsın diye. cevap vermedim henüz, canım birine laf sokmak isterse diye kenarda tutuyorum onu. aslında amacı o işi almak, torpil yapmamı sağlamak ama dedim ya yok annem yok yormam onun için kendimi. hayatımda bu kadar gerizekalı insan olması çok sıkıcı. insan değer verdiği birini rüyasında görse ya da durduk yerde ne yapıyor diye merak etse her ihtimali göze alıp aramalı bence. uyduruk bi mesajla olmaz bu işler. bahaneleri de "ay telefonu yüzüme kapatırsın diye çekindim vikvik." yahu be salak, telefonu yüzüne kapatmaktansa hiç cevap vermem zaten di mi ama? e ne diyeyim, Allah akıl fikir ihsan etsin bu saatten sonra da, hadi herkesi öptüm çok...

2 kişi olaya son noktayı koymuş:

İbrahim Tarzan dedi ki...

Iste kimsenin soylemeye cesaret edemedigi gercekler. Ayaga kalkip alkisladim seni. : )

wodka dedi ki...

teşekkür ederim :)

 
↑Yukarı