28 Ekim 2011 Cuma

yarın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayalım biz olur mu?

bütün hafta sosyal medyadan vatan kurtardık, yardımsever insanlar olduğumuzu kanıtladık şimdi sıra Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yas nedeniyle iptal edilmesini protesto etmekte. sene 1937, Gazi Mustafa Kemal Paşa ağır hasta, doktorlar törenin yapılmamasını, kendisini yoracağını söylüyor fakat Atamız kutlamaların iptal edilmemesini, moral olacağını söylüyor. biz de yası bahane edip kutlama iptal ediyoruz NE ACI! resmi rakamların 24+3 olarak açıkladığı 27 şehidimizin anısına, onları da anmayı unutmayarak anlı şanlı bir kutlama yapmamız gerekirken biz yas var deyip kutlamaların sade olmasını ya da iptal edilmesini planlıyoruz, ne gaflet!
evet, vanda deprem oldu ve yüzlerce insan hayatını kaybetti. 17 ağustosta olan depremi komutanların o gece eğlencede Kuran yakmasına Kuran'ın sayfalarını yırtıp atmasına bağlayan zihniyet mi Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasını Van depremi sebebiyle erteliyor. milliyetçi vatandaşlarımızın, depremle alakası olmayarak, 27 şehidin yasını tutmasını faşistliğe bağlayan da bu zihniyet midir? nazarımda, bu yıl tüm şehitlerimizin anısına Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanmalı, kutlanmalıdır. sizin yasını tuttuğunuz canlar, Allah'ın takdir ettiği deprem felaketiyle hayatlarını kaybettiler, bunu bahane edip te kutlamadığınız Cumhuriyet Bayramı ve bu ülkenin bütünlüğünü koruyabilmek adına da o askerler günahsız yere öldüler. meraklardayım, sizce hangisi daha vahim. doğal afetlerden dolayı insanın hayatını kaybetmesi mi, yoksa vatanını hiçbir çıkar beklemeksizin korurken kahpe terör kurşunuyla askerin ölmesi mi? cevabı bende hep askerleri gösteriyor, sizleri bilemem.
şimdi, askerlerin ölmesine daha çok üzüldüğümü belirttiğim için içinizden pis faşist diyerek okuyacaksınız belki bu yazıyı. ama canlarım depremin vanda olmuş olmasıyla pek alakadar değil bu düşüncem, aynı deprem antalyada da olsa, izmirde de olsa aynı hisler içerisinde olacağımdan şüphem yok. her neyse, geçtim bu yazıyı ne düşünerek, beni gözünüzde nasıl canlandıracağınızdan da, gaflete düşmeyelim, milli bayramları kutlamamak için bahane üretmeyelim olur mu? bizler Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın emanetini taşıyan gençleriz, onun da dediği gibi Cumhuriyeti onlar kurdu ama bizler yaşatacağız ve yücelteceğiz oldu mu? hiçbir bahane engel olmasın yarın bize, bursada yaşayan okuyucular varsa bildiririm yarın saat 12:30da heykel Atatürk anıtı önünde Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü için toplanıyoruz. katılmak isteyenleri de bekleriz, sevgiler.

0 kişi olaya son noktayı koymuş:

 
↑Yukarı