19 Ekim 2011 Çarşamba

çok bölündük, çok öldük

ben burada, sıcak evimde, rahat ve huzur içindeyken terörü lanetlemek ve şehit olan askerlerimizi rahmet ve sevgiyle anmak için yazı yazmak kolay gelmedi doğrusu. çünkü, söylenmesi gereken bütün sözleri tükettik, çok öldük çok şehit verdik. anahaber bültenlerinde her birinin hayat hikayesini, geride bıraktıklarını izleyip "çok gençmiş" dedik. her biri için ayrı ayrı dua edip, ailesine sabırlar vermesini diledik Allah'tan. her birinin annesinin babasının eşinin "vatan sağ olsun" dediğini duyduk, acılarının büyüklüğüne ve tazeliğine rağmen. o halde "vatan sağ olsun"
ancak öyle de bir durumumuz var ki, ne önlem alabildik ne de bir bütün olup bu lanete karşı durabildik. zaman içinde, her kürt asıllı vatandaşı pkklı bildik, dışladık, gördüğümüz yerde küfredip hakaret ettik. halbuki Gazi Mustafa Kemal, dünyanın en büyük devrimlerinden biri olan, Osmanlı İmparatorluğunu tanımayıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken, Türk, Kürt, Laz, Arnavut ve daha sayamadığım onlarca ırkın insanıyla hep birlikte, aynı amaç uğruna cephede beraber savaşarak bu başarıyı elde etti, ordusunu muzaffer kıldı. şüphesiz ki "Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü korumak" görevini, tüm bu ırkların gelecek nesillerine vasiyet etti. Atamızdan bize kalan en önemli vasiyeti de, pkknın bizi birbirimize düşürmesiyle başaramaz olduk. hepimiz birleşip bu vatan bölünemez demedik, bizi bizden mi sorarsınız demedik te, burası Türkiye, azınlıkların istenmediği ülke olarak seçtik etiketimizi.
pkk yıllardır bütünlüğümüzü bölmeyi başaramadı, toprak olarak. ancak, kardeşi kardeşine, komşuyu komşusuna düşürmeyi başardı hem de asla gerçek olmayacak bir ütopya yüzünden. biz onların saldırılarını, günahı olmayan kürt vatandaşlara da yükledik. mahallede kürt aileden bahsederken "pkklılar" dedik, hatta faşistlerin galeyanına gelip yüzlerine bakmadık, selamlarını almadık, dışladık. terörizm ile faşizmin oyununa gelip, önce ikiye sonra üçe dörde bölündük. halbuki Gazi Mustafa Kemal, istiklali ve cumhuriyeti hepimize birden emanet etmişti, tarihin en büyük devrimlerinden birini gerçekleştiren Atamıza teşekkürümüz bölünerek oldu...
şimdi, asla gerçek olmayacak bir ütopya yüzünden 20 yaşında gençler ölüp gidiyor. askerler ölüyor şehit oluyor. her şehir verdiğimizde olduğu gibi düştük sokaklara bugün de. "bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bir bütündür bölünemez" dedik. "kahrolsun pkk" dedik. kahrolsunlar. "şehitler ölmez vatan bölünmez" dedik. ama ölüyorlar, gencecik delikanlılar hayatlarının çok başında, gözü açık gözü arkada teslim ediyor ruhunu, ölüyor... "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ"

AFFINA SIĞINIRIZ ATAM, CUMHURİYETİ SEN KURDUN, BİZLER SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ. TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİK VE DEMOKRATİK BİR ÜLKEDİR DEDİN, BİZLER ELİMİZDE SON KALANLARA SARILIYORUZ. AZINLIKLARLA BİRLİKTE BU VATANI SEN KURTARDIN SEN YENİDEN BİR HAYAT BAŞLATTIN, ÜLKEYİ SEN YÜCELTTİN "BİZLER BÖLÜNÜYORUZ" AFFINA SIĞINIRIZ ATAM, İLKELERİNİ SADECE TARİH DERSİNDE EZBERLEYİP UNUTTU PEK ÇOĞUMUZ, KONUŞTUĞU TÜRKÇEYİ, YAŞADIĞI ÜLKEYİ KURTARMAK İÇİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER EDEN GAZİ MUSTAFA KEMAL'E, KÜFREDEN DİLLER VAR ARAMIZDA, ONLAR ADINA AFFINA SIĞINIRIZ. HAKKINI HELAL ET ATAM, BAYRAK İNMEYECEK, EZAN DİNMEYECEK, VATAN BÖLÜNMEYECEK!!

0 kişi olaya son noktayı koymuş:

 
↑Yukarı