27 Şubat 2012 Pazartesi

insanlık özürlü doktor

15 gündür dört gözle beklediğimiz haber geldi en nihayetinde. haberin önemini anlatayım müsadenizle. şimdi kuzenim hamile benim. nerden baksan 4 aylık vardır. test sonucu pozitif çıktıktan sonra özel bi hastaneye gitti kontroller için. yaklaşık 2 ay öncesinden bahsediyorum tabi, hamileliğinin ikinci ayında falan cereyan etti mevzu zaten. gittiği özel hastanedeki kadın doğum doktoru bebek için "özürlü" teşhisi koymuştu. haliyle hepimiz üzüldük. ondan sonra başka doktorlara gitti gerek özelden gerekse devletin hastanelerinden. gittiği bütün doktorlar da bebeğin ense kalınlığının normal olduğunu, gelişen uzuvlarının da normal olduğunu söyledi ama işte insanın aklına şüphe takılmasın bi kere. hele ki böyle hayati bi mevzu söz konusuysa insan titizlendikçe titizleniyor ister istemez.
sonra en son gittiği devlet hastanesindeki doktoru haklı şüpheleri ve tedirginliği sonucunda ona karnından su aldırarak tahlil yaptırmasını söyledi. bursa'da yanlış hatırlamıyorsam sadece fakültede yapılıyor bu tahlil ve ohooo çok sıra var, hemen vermiyorlardı günü. malum, bu tarz test ve tahlillerin de yapılabileceği zaman bellidir, zaman yoktu açıkçası. sonra ankara'da bir akrabalarının doktor olduğu bi hastaneye gittiler. aynı gün içinde tahlili yaptırıp döndüler. ilk sonuçlar gittiklerinden 4 gün sonra geçti elimize. ilk sonuçlar "temiz" çıktı. doktoru büyük ihtimalle ikinci ve kesin sonucun da temiz çıkacağını söyledi ancak insan yine de emin olmak istiyor ya, bekledik işte bu güne kadar hepimiz kulağımız haberde. bugün ikinci ve kesin sonucu da öğrendik, bunlar da "temiz" çıktı çok şükür.
halbuki o özel hastanedeki doktora bakılırsa bebişimiz özürlü doğacaktı. özel hastanelerin işleyiş şekli bu gerçi, boğaz ağrısı şikayetiyle gitsen anında bademcik ameliyatı gerektiğini söylerler. bazıları da olayı öyle abartarak anlatır ki zannedersin bademciklerini aldırmazsan öleceksin. tabi yapılan onca tahlil, hatta gereği olmadığı halde yapılan tahlil ve hastanenin en çok bu anlamsız tahlillerden para kazanıyor olduğu gerçeğini atlamayalım. evet, ne yazık ki özel hastanelerin pek çoğunda hastaya "müşteri" muamelesi yapılıyor. e bu çark da dönecek bi şekilde wod dersen canım, o zaman bi zahmet hipokrat yemini etmesinler. bence doktorların esas işi hastanenin kasasını düşünmek değil, hastanın fiziksel ve manevi sağlığını, moralini yüksek tutmak. ama işte benim güzel memleketimde nerdee..
az önce konuştuk ablamla, eh haliyle çok da mutlu, olması gereken şekli bu. dedim ki, ankara'dan yazılı olarak gelince tahlil sonuçların gidelim birlikte o özel hastaneye, bebişimize özürlü teşhisi koyan o sarsak doktorun önüne koyalım tahlil sonuçlarını. hani ortamdaki tek özürlünün kendisi olduğunu vurgulayalım dedim, insanlık özürlü. kendisi hastane cirosu uğruna meslek ahlakını falan satmış, bu kadar kolaymış insanın ruh sağlığıyla oynamak baksanıza. her zaman söylerim, ben özel hastanelere güvenmem, devlet hastanesi kalabalıktır çok sıra olur ama en azından doktorları sağlamdır. sanırım şu mevzuya da tanık olduktan sonra hiç hiç gitmem özel hastaneye. allah düşürmesin tabi. herkesleri öperim, iyi geceler.

1 kişi olaya son noktayı koymuş:

Ezgi Işık dedi ki...

Özel hastanedeki doktorlardan biri de teyzemin kaynanasına bağırsak kanseri teşhisi koymuşlar ve ameliyat demişler. Teyzem de başka bir doktora gösterdi ve kadın sadece kabız çıktı. Ucuz atlattılar yani.

Vallahi bazı doktorlar artık kasap gibiler, para alsınlar diye ota boka ameliyat etmeye çalışıyorlar.

 
↑Yukarı