8 Şubat 2012 Çarşamba

iki gün uykusuz kalınca

selam,

1 haftalık izinden sonra işe adapte olmam çok zor oldu açıkçası. bunu daha önce söylediğimi sanıyorum zaten, ama meselemiz bu değil tam olarak. mesele 2 günlük uykusuzluk dönemimde yaptığım saçmalıklar. efendim geçen hafta uyku düzenim mi bozuldu ne oldu bilmiyorum, ya da sebebi huzursuzluğum muydu emin değilim ama pazar ve pazartesi gecesi uyuyamadım ben. yani yattım 1 saat uyudum uyandım, saatlerce, yeryüzündeki insanların büyük çoğunluğu uyuyorken, uyuyabiliyorken ben bunu yapamadım. beceremedim işte hemencik uykuya dalmayı. öyle boş boş, evrendeki uyuyabilen bütün canlılardan nefret ederek oturdum saatler boyu. sonra alarmın çalmasına bir saat yahut biraz fazla zaman kala uyudum, alarm çalınca da tam bir mal gibi uyandım. iki sabahımı ölü gibi işe giderek geçirdim, koskoca iki gün boyunca insanları tam manasıyla saat üç civarında anlamaya başladım. zaten çok zeki biri değildim, yarım olan aklımı da kaybettim.
pazartesi günü müşteri "kırmızı renk olandan istiyorum" deyince, rafa bakıp "kırmızı hangisiydi yav" dedim. hani hafızamdaki bütün bilgiler silindi resmen, sanki herşeyi yeni baştan öğreniyormuşum da, bu öğrenme sürecinde de anlama kıtlığı çekiyormuşum gibi oldum. salı günü zaten tam manasıyla fiyaskoydu, boş boş ölü balık gibi baktım durdum etrafa. zaman resmen geçmedi, insanlar yapmamı istedikleri şeyi söyledikten sonra "anladın di mi?" diye sormaya başladı ve ben kendimi bildiğin geri zekalı, mercimek beyinli biri gibi hissettim. hani aklım yarımdır derim hep te, bu kadar değildi doğrusu, bu muameleyi hakettiğimi düşünmüyorum. öyle ki, resmen yolda yürürken "nereye gidiyodum ben ya, belediyeye mi bankaya mı?" diye düşündüğüm anlar oldu. neyse ki elimdeki evraktan nereye gitmem gerektiğini öğrendim.
dün pasaj esnafından bir ağbim gelip "wod iyi misin sen? abicim bi sorun yok di mi? çok düşünceli duruyorsun, etrafa ölü balık gibi boş boş bakıyosun" falan dedi. işte o dakikada "abi uyuyamıyorum, uyuyamadığım için de düşünemiyorum inan, mesele düşünmeyi becerememem" diyecektim ki, vazgeçtim. hayır yani bi de beni deli sanmalarına katlanamam. tamam hafif bi tuhaflık olduğunun herkes farkında, olağan anormalliklerime herkes alışık ta, bildiğin böyle dümdüz "deli" zannedilmekten hoşlanmayabilirim. her neyse işte, dün gece en nihayetinde uyumayı becerebildim. ama uyumadan önce de ballı süt içtim, sonra theraflu diye bi grip ilacı var uyutuyo böyle ondan içtim, yattıktan sonra "allaam nolur bu gece uyumayı becerebileyim" diye dua ettim falan, uyudum sonra. bu arada hayır grip değilim, uyutuyor diye o ilaçtan içtim.
sonra bugün mağazaya gelen ürünleri kontrol edince, pazartesi sabahı yazdığımız siparişte ancak daha bir iki aylık bir personelin yapabileceği derecede basit ancak biraz külfetli bir hata yaptığımızı fark ettim. ettik daha doğrusu. tabi ben o sipariş formuna ne yazdığımı da bilmediğim için, mağaza sorumlusu "ya kaydırmış olabilir misin?" dediğinde "bilmiyorum, hiçbirşey hatırlamıyorum, emin değilim" dedim. haklı olarak "sen ne bilirsin zaten" dedi bana. yok, üzülmedim, aksine gülesim geldi valla. sonra depoyu arayıp sevkiyatçı abiye sorduktan sonra, evet o basit hatayı yapanın ben olduğunu anladık hepimiz. hani adam doğrulayana kadar "ya belki sorun onlardadır, yani yanlış okumuşlardır" ümidini taşıyordum. abi tamam sonuçta iade edersin ölüm yok ucunda da, altı yılını bitirmiş bir çalışanın böylesine basit bi hata yapması da komik gelir yani insanlara. evet itiraf ediyorum biraz fırça yedim ama olur o kadar, e olsun ama yani.
açıkçası ben kendime hiç kızmadım, mağaza sorumlumuz fırça atarken içimden "yav sanki adam öldü he, altı üstü 103 adet fazla mal geldi, zaten içinde insan faktörü olan her işte hata da olur" deyip, sonra "bunları patrona söylesem napardı nan acaba" düşüncesini aklımdan geçirip kendi çapımda eğleniyordum falan da. ama bu gece daha sağlam bir uyku çekmek istiyorum, vallahi ya ihtiyacım var buna. zaten bu pazar da çalışıyomuşuz, bari uykumu gece alayım di mi ama. bu arada hava da çok soğuk olm ya, açık havada mesaj yazamıyorum mesela ellerim basmıyor tuşlara. artık bahar gelsin bence yeterince kış oldu yani. herkese iyi geceler, öperim kocaman. kıps.

6 kişi olaya son noktayı koymuş:

Adsız dedi ki...

kendine dikkat et istanbulda çok soğuk... donthişort

wodka dedi ki...

elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama :) bu kadar oluyo sanırım, sağol yine de :)

Adsız dedi ki...

sende sağol. seni takip etmeyi seviyorum :)

wodka dedi ki...

teşekkür ederim :) iyi geceler

Ezgi Işık dedi ki...

Ben de geçen hafta pazar akşamı uyuyamadım :( 3 saat boyunca uykuyla uyanıklık arasında bi şey oldu sadece o kadar yani. Ertesi gün okulda gözlerim açık uyudum resmen :D

Bu arada allahtan o yaptığın hatadan paçayı sıyırmışsın. Patron öğrenseydi kötü olurdu vallahi

wodka dedi ki...

sorma Jenna ucuz atlattım, neyse ki şu uykusuzluk sorunum da bitti.

 
↑Yukarı