17 Mart 2012 Cumartesi

sen açıksın, dinden anlamazın tağaam mıııaağ?

selam bebişim. geçen gün gelişen bi mevzu sonucunda birinin kendince akıl verme şekline acayip gıcık oldum. şimdi durum aslında şundan ibaret; akşam iş çıkışı bikaç kız arkadaşla oturduk sigara içiyoruz konuşuyoruz öyle laf nerden geldiyse bunlara ard arda 3 gecedir görmekte olduğum aynı rüyadan bahsettim. rüya dediğime bakma bildiğin kabus, böyle arkamda biri var beni kovalıyo falan fıstık işte. adamın bacakları ne alakaysa yeşil renk ve adamdan kaçıcam derken çarşı pazar koşuyorum.
ben rüyayı anlattıktan sonra kızlarla gülüştük, bunlar ooo adam kesin fanatik bursasporlu kızım falan diye dalga geçiyolar benle. sonra o akşam o ortamda karşılaştığım, kapalı bi kız bana "aaa canım geceleri uyumadan önce dua oku mutlaka" dedi. gerildim, cidden gerildim. tamam bunda kötü bişey yok, ama kızın konuşmasının devamı insana cinnet getirtecek cinsten. başladı sormaya "şu duaları biliyor musun, bilmiyorsan mutlaka ezberle, bu yaşa gelmiş insanın bilmemesi tuhaf ama bazıları namaz kılmayı bile bilmiyor, buna inanabiliyor musunuz namaz bile kılamıyorlar ahah. gerçi sizin namaz kılmaya da vaktiniz yoktur bütün namaz vakitlerini kaçırıyorsunuz iş yerinde" blablabla...
sinirlendim! sinirlendim çünkü kız resmen ezmeye çalışarak konuşuyo. sonra kızlardan birisi "ne alaka canım hepimiz uyumadan önce dua okuyan insanlarız zaten" dedi. ben de döndüm "ahah sen ne çok nasihat veriyorsun ya kendimi ananemle sohbet eder gibi hissettim, ama verdiğin nasihatler boş be canım bilmez misin bi kere Allah'la kul arasına girmek günahtır. sana mı kaldı hangi duaları bildiğimiz ya da namaz kılıp kılmadığımız. kendimi orta okulda din kültürü dersinde gibi hissettim, eh hiç yoktan nostalji yaşattın eyvallah" dedim ve bildiğin yanımda oturan kıza doğru arkamı dönüp diğer kızlarla muhabbete daldım. tabi sadece kapalı olduğu için kendisini bizden daha dindar gören ablamız tırt oldu.
ben bu olaya çok sinirleniyorum. yani sadece açığız diye, makyaj yapıyoruz diye kapalı kadınların çoğu tarafından "onlar" şeklinde nitelendiriyoruz. kimler be canım, o "onlar" çoğul şahsını bi aç bakalım neymiş senin karın ağrın. ha sadece başım açık olduğu için senden daha az dindar olduğumu düşünüyorsan bebeğim orda büyük bi yanlış içindesin işte. sen islamı da yanlış anlamışsın. eve git beş vakit namaz kıl, bütün mevlitlere katıl, kandillerde bile oruç tut tamam sevabı kazan ama sonra kendin gibi olanlarla bir araya gelince sadece görünüş ve kılık kıyafet itibarıyle size benzemeyenleri "onlar" çoğul şahsıyla dışla bi de yetmezmiş gibi tamamen Allah ve kul arasında olan namaz, oruç vb. ibadetleri yapmadıklarını ileri sürerek kul hakkı al, olacak iş değil. öğretmediler mi sana kul hakkı almaman gerektiğini. Allah aşkına o katıldığınız sohbetlerde bir kişi bile bunu söylemedi mi? yani bize öğretilen "kimsenin yüzüne karşı söyleyemeyeceğin şeyi arkasından konuşma" oldu. ve sana çok da samimi söylüyorum, kimin arkasından ne söylüyorsam onu yüzüne de söylüyorum. hakkını helal edip etmemek ona kalmış, orasını ben bilemem. ama neticede bi "hiii sakın duymasın ammann sır kalsın aramızda" olayı yok bende. kim bilir ondandır belki çekememezliğiniz.
bi benzeri olay da ablamın başına gelmişti. o da çok güzel verdi cevabını akıl veren üstün meziyetli kişiye. "bi sende mi akıl fikir var, biz düşünemiyoruz çünkü dua etmek gerektiğini" deyivermişti suratına pat diye malum zatın. eh, utanmasam oracıkta ayakta alkışlayacaktım ama sözlü destek vermeyi tercih ettim. bi de öyle bi durum var ki, bu cevabı aldıktan sonra karşıdaki kişi daha bir sinirlenip katıldığı sohbetlerden falan bahsetti. şimdi efendim benim cemaatlere mensup çok fazla tanıdığım var. e aralarında az buçuk takılınca da kapıyoruz birşeyler, yahut kitaplar hediye ediyorlar bana okuyayım diye. okuyorum da, okumaktan kim ne zarar görmüş canım. işte ablama gittiği dini sohbetleri sayarak ayar vermeye çalışan bu ablaya da bazı cemaatlerin ileri gelen hocalarının hediye ettiği kitaplardan, zamanında kendileriyle birebir sohbet ettiğimde öğrendiklerimden bahsettim az çok, sonuç mu? rengi eflatun oldu efendim.
hani olabilir, herkes her konuda çok fazla bilgi sahibi olamaz mutlaka. benim din hakkında bilmediğim çok fazla şey var, herkesin öyle hemen hemen. yanlış bildiğim konuyu oturup anlatsa, doğrusunu izah etse amenna, sevinirim daha çok. ama işte, "siz açıksınız ne anlarsınız dinden abdestten namazdan" diyen insanları bi çay kaşığı suda boğuvermek istiyorum. hayır yani neticede her koyun kendi bacağından asılıyorken "ben kapalıyım çok dindarım çok müslümanım rererörö" demenin alemi ne söyler misiniz? bi sen mi inanıyorsun amk, bi senin mi aklın basıyor bu mevzulara. te allaam ya. sen affet Allah'ım. amin.

4 kişi olaya son noktayı koymuş:

Selnur Güneş dedi ki...

uyumadan önce dua etmiyorum.
namaz kılmıyorum.
başımı örtmüyorum.
ve o arkadaşından daha inançlı olduguma kalıbımı basarım.

wodka dedi ki...

@KIZILGIN: bi dakka ama ya o benim arkadaşım değil, onu düzelteyim de :)

Selnur Güneş dedi ki...

ahahha iyi ki de değil. böyle sığ fikirli insanlara ne dert anlatabiliyyorsun ne derdini dinleyebiliyorsun... keşke yaptıgının farkına varsa ve kendini kibirini törpülemeyi denese. di mi :)

wodka dedi ki...

@KIZILGIN yok uğraşamam böyle tiplerden hiç hazzetmem zaten. vallahi en son söylemem gerekeni pat diye söylüyorum sinirimi bozduklarında ne düşünücem :) sütten çıkma ak kaşıklar canım kibir onlarda ne arar :)

 
↑Yukarı