27 Nisan 2012 Cuma

bi sakin olsana bence

merhaba sırf herşeye muhalefet olmak için herşeye muhalefet olan insan, merhaba her mantıklı karara zıt bi arıza çıkartan insan, sana laflar hazırladım bebişim.
efendim bu insanlar ne yiyor ne içiyor da bu kafaya geliyorlar hiç bilmiyorum. herşeye karşılar, sadece onları dinleyip hemen onaylayacaksın ki sinir yapıp atarlanmasınlar. aksi halde, gözlerini fal taşı gibi açıp "kesinlikle imkansız, asla olamaz, benim dediğim doğru beniiimmm. bana bak, saksı mıyım ben" moduna girerler ki ammann evlerden ırak dostlar.
illet oluyorum bu tipteki hastalıklı insanlara. çok ilginçler ya, cidden aşırı ilginçler. bi mevzu tartışılır, fikrini ve bildiğini söylersin, bu vatandaş ta hemencik tam zıddını söyler ve "ne alakası var" dediğin anda "tabi doğru, asıl senin dediğinin imkanı yok." cevabını yapıştırır. eğer ki sinir hastası olmadan durabilirsen açıkla bakalım, tabi açıklama gücün olursa. bu nedir anlayamıyorum. insanların bazı tavırları karşısında ben aptallaşıyorum. abi nasıl bi özgüvendir bu nedir böyle. herşeye mi muhalefet olabilir bir insan, anlaşabildiği bir kişi mi olmaz şu hayatta. hiç mi "aman orta yolu bulalım uzlaşalım nolcak sanki üç günlük dünya" demez. nasıl bir mantıktır, nasıl bir psikolojidir çözemedim ben. yani savunma mekanizmasını görsen, aman dersin ya tartışmaya bile gerek yok hiç. ilginç açıkçası. böyle ciddi ciddi kal geliyor bana bazen. sanki dünyayı olduğu gibi vericekler bunlara da, diğer insanları sinir harbinden yok etme eylemindeler. zannedersin ağır küfür etmişler buna da ondan celalleniyor. ne gerek var yani. vallahi yoruldum artık canolar. cidden yoruldum bu tipteki yüksek egolu insanlardan. gördüğüm yerde, ağzını açmadan "amann tamam sen haklısın ben bi defolup gideyim" diyorum. ardından da sıvışıyorum.
bi bulsam panzehirlerini, üstlerine boca edicem de kurtarıcam bu azaptan bak. onlara da yazık ya. insan yorulur herkesle tartışıcam, hep ben haklı çıkıcam diye düşünürken. ben yorulurum şahsen, gerek yok yani böyle şeylere. bir, "hepinizden yaka silktim artık cıkcıkcık" ifadesi dolu günün sonundan herkese iyi geceler dilerim ve kafa dinlemeye doğru ufaktan giderim. hadi öperim herkesi, kalp.

3 kişi olaya son noktayı koymuş:

Lokes Kuyrugu dedi ki...

Sana da Merhaba :)) bende herşeye muhalefet olurum genelde. Daha doğrusu benim muhalefet olmam konunun farklı tarafından bakılmasını istememdir. Fakat yazında daha çok muhalefet değil de, at gözlüklü diye tabir ettiklerim gibi geldi bana :)
Yada şöyle söyleyeyim (bkz:bu yorum) :)) aushudah

Sana hak veriyorum bu dediğin kişiler hiç çekilmiyor. Bulaşmak zaman kaybından başka bişey değil :)

Selnur Güneş dedi ki...

ya ne dedigini bilmeden konuşan insanlara ifrit oluyorum. neyi savundugundan bile bi haber ama hala bir muhalefet olma cabasında. ay rahatladım okurken :)

wodka dedi ki...

@Lokes: aslında dediğin gibi herşeye at gözlüğüyle bakan, yeniliğe açık olmayan ve yeni fikirlere muhalefet olan insanlara gıcığım ben. yoksa, sağlıklı bir şekilde muhalefet eden insan dinlenir yani.

@KIZILGIN: yahu ben insanları anlamıyorum artık. nedir bu dediğim dedik çaldığım düdük tavırları. :)

 
↑Yukarı